HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Artisjok met dip (mosterdvinaigrette)

Geplaatst op 02/08/2022 door beaufood

Laatst liet ik op Instagram in een story zien dat ik artisjok met een lekkere dip zat te eten. Nou – dat heb ik geweten, mijn inbox stroomde vól met vragen. De vraag die het meest werd gesteld: hoe maak je artisjok klaar? Dat begrijp ik wel, want zo’n artisjok ziet er toch wel een tikkie intimiderend uit. Een prachtige bloem, groot, hard en puntig. En dan is het ook nog eens typisch zo’n groentesoort waar je nauwelijks over hoort of leest. Maar geen zorgen: het klaarmaken ervan is mega simpel. Je kookt de artisjok in z’n geheel een half uurtje in een pan met water, serveert ‘m met een lekkere dip en that’s it. De blaadjes trek je er dan makkelijk af en als je bij de kern bent, schraap je de sliertjes weg en geniet je van het supermalse hart. Die dip die ik maakte, mosterdvinaigrette, is trouwens ook echt het proberen waard. Ik vertel je er meer over!

Artisjok (met dip)

Eén van de mooiste groentesoorten op deze planeet? Artisjokken! Sowieso. Want hallo: kijk dan?! Niet voor niets zie je artisjokken ook wel eens in spectaculaire boeketten of bloemstukken. Zodra de bollen openbarsten, bloeit er een prachtige paarsige bloem uit.

Lees verder op www.beaufood.nl