HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.
Download HealthyApp nu gratis voor iPhoneBietensalade met aalbessen
Geplaatst op 02/08/2022 door KokenmetKarin
Waar ik mijn inspiratie vandaan haal? Overal vandaan. Als ik bij iemand thuis eet, of juist buiten de deur in een restaurant. Kookboeken, tijdschriften. Soms zie ik in een kookprogramma op televisie een leuke smaakcombinatie voorbij komen. Maar vooral heb ik Angélique. Dan bedoel ik de twee boeken van meesterkok Angélique Schmeinck, tevens beroemd om haar restaurant in een luchtballon.
‘Smaakvrienden groente’ en ‘Smaakvrienden fruit’ (helaas niet meer leverbaar) zijn geen kookboeken, maar inspiratieboeken, bedoeld om combinaties te leren maken tussen ingrediënten. Alle mogelijke soorten groente respectievelijk fruit worden op alfabetische volgorde behandeld.
Eerst wat uitleg over teelt, rassen en bewaren, gevolgd door een paar ultrasimpele receptsuggesties. Bij aubergine is dat bijvoorbeeld: ‘Gegrilde aubergine + Gepofte rode paprika + Basilicum + Mozzarella’. Of ‘Roergebakken aubergine + Groene asperge + Balsamicovinaigrette + Parmezaan’. Meer is het niet, maar daar krijg ik nou juist meteen fijne kriebels van. En dan moet het leukste nog komen: een hele pagina met een op het eerste gezicht nogal complex schema in de vorm van duizelingwekkend veel suggesties. Welke soorten vlees, vis, kaas-zuivel-ei, meelspijs, kruiden, specerijen of dressing passen goed bij deze specifieke groente. Waarbij ook nog onderscheid wordt gemaakt tussen boezemvrienden (bekende duo’s à la tomaat-basilicum) en juist spannende vrienden, die zorgen voor onverwachte smaakcontrasten (zoals tomaat-okra of tomaat-watermeloen). Wat een weelde aan mogelijkheden!
Lees verder op www.kokenmetkarin.nl