HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Efficiënte aanpassingen in huis voor senioren

Geplaatst op 09/08/2022 door boostyourhealth

Naarmate een persoon ouder wordt, zal een persoon merken dat zijn of haar mobiliteit langzamerhand verslechtert. De beperking van de mobiliteit is het gevolg van diverse zaken samen. Zo zal onder meer de hart- en longfunctie van een persoon op leeftijd verslechteren, waardoor ook de conditie achteruit gaat. Daarbij verandert ook de spiersamenstelling. De spieren van kinderen zijn in staat direct in beweging te komen. De spieren van ouderen vergen eerst een opwarming, waardoor het bewegen vaak iets langzamer op gang komt.

De verslechtering van de mobiliteit heeft invloed op de levensstijl van ouderen. Dagelijkse bezigheden en activiteiten, waaronder traplopen en de was doen, zullen een stuk uitdagender worden. Het vergt de senioren meer moeite en energie. Om deze dagelijkse bezigheden iets gemakkelijker te maken, plaatsen veel ouderen extra hulpmiddelen in huis die hen helpt een handeling gemakkelijker en veiliger uit te voeren. In dit artikel richten wij ons op deze woningaanpassingen voor senioren. Op welke manieren kan een woning worden aangepast, zodat de ruimte toegankelijker is voor personen op leeftijd?

Lees verder op www.boostyourhealth.nl