HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Mythe: meer herhalingen als je wilt afvallen?

Geplaatst op 03/08/2022 door fitnl

Val je sneller af als je meer herhalingen met een lichter gewicht doet tijdens het krachttrainen, in vergelijking met weinig herhalingen met zware gewichten? Vooral beginnende sporters die willen afvallen doen 20 tot zelfs 30 herhalingen, in plaats van de gebruikelijke 8-15. Werkt dit echt zo goed?

Veel herhalingen om sneller af te vallen: waar komt deze mythe vandaan?

De gedachte achter deze fabel is dat je de spieren met zo veel herhalingen langer aan het werk zet en vervolgens meer calorieën gebruikt. Een andere reden voor het voortbestaan van deze mythe schuilt mogelijk in het feit dat bodybuilders vroeger tijdens het droogtrainen (vet verliezen) minder energie hadden en daardoor minder sterk waren. Daarom kozen ze voor meer herhalingen met minder gewicht in plaats van een pittig krachtschema. Een alternatief, maar ook de beste methode voor wie vet kwijt wil?

Natuurlijk heeft het doen van meer herhalingen zeker een aantal voordelen… Waaronder een langere set-tijd en een beter spieruithoudingsvermogen. Maar tegelijkertijd til je doorgaans ook minder gewicht. 

Lees verder op www.fit.nl