HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Niet uitbuiken, maar eropuit: waarom bewegen na elke maaltijd een must is

Geplaatst op 01/08/2022 door happyinshape

We blijven graag in beweging, maar liever even niet na een goede maaltijd. Dan ploffen we het liefst neer op de bank en proberen we nog even niet aan de afwas te denken. Volgens onderzoek is dat echter niet de meest verstandige beslissing. Bewegen na een maaltijd is namelijk hartstikke goed voor je.

Bloedsuikerspiegel

Veel mensen hebben er last van: een schommelende bloedsuikerspiegel. Bij een te lage bloedsuikerspiegel kun je last krijgen van zweten, hoofdpijn, stemmingswisselingen en plotselinge trek in (suikerrijk) eten. Het gevolg? Een eetbui. Het is daarom heel belangrijk om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Naast bepaalde keuzes in je dieet, zoals volkorenproducten en veel groenten eten, is voldoende beweging ontzettend belangrijk. Vooral nadat je hebt gegeten, vertelt Jessie Inchauspé, biochemist en auteur van het boek Glucose Revolution: The Life-Changing Power of Balancing Your Blood Sugaraan mindbodygreen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl