HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.
Download HealthyApp nu gratis voor iPhonePoké bowl met tonijn tataki en gember-mayonaise
Geplaatst op 05/08/2022 door beaufood
Ik vond het wel weer eens tijd voor een poké bowl. Noem het een veredelde salade, noem het uit elkaar gevallen sushi – allemaal prima. Want het feit is: het is ver-ruk-ke-lijk lekker. Dit keer maakte ik er eentje met tonijn tataki in de hoofdrol: de zachte vis, die ik bakte in sesamzaadjes, legde ik bovenop de andere ingrediënten. En dat zag er niet alleen gezellig uit, het was ook een hele lekkere fishy tegenhanger van de frisse en milde ingrediënten zoals komkommer, rode kool en avocado. Ik topte de boel af met gebakken uitjes, want die hartige tonen en heerlijke crunch zijn gewoon altijd een goed idee. Mijn lievelingstopping, zonder twijfel. Als basis gebruikte ik trouwens een keer geen sushirijst, maar quinoa. Ook erg lekker en net een beetje voedzamer, met veel vezels. Gezond. Mooi. Lekker. Wat wenst een mens nog meer?
Tonijn tataki
Ik vloog hierboven voor het mooie nét iets te snel voorbij de tonijn tataki. Die is namelijk – heel terecht – de center piece van deze poké bowl en echt het benoemen waard. Tonijn tataki is héél kort gebakken tonijn. Eigenlijk is ‘ie nog bijna rauw, maar doordat je ‘m even kort bakt in een hete pan ontstaat er een gebakken korstje. En kort is écht kort: zo’n 30 tot 40 seconden per kant. Dat gegaarde randje geeft dus net wat meer jeu aan de textuur van het stukje vis, maar ook de smaak komt er extra goed door uit. ‘Tataki’ beperkt zich trouwens niet tot tonijn hoor, je kan deze bereidingstechniek ook toepassen op andere vissoorten (zoals zalm, ook lekker!) of zelfs op vlees (rund, bijvoorbeeld). ‘Tonijn tataki’ bekt dan weer wel heel lekker. Dit mooie gerecht wordt vaak gegeten met sesamzaadjes, waarop de tonijn in de pan wordt gebakken. Deed ik ook. Ziet er supermooi uit en geeft de tonijn een hele smakelijke touch. Genoeg geleerd, let’s go!
Lees verder op www.beaufood.nl