HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Welke supplementen helpen om beter te slapen?

Geplaatst op 06/08/2022 door fitnl

Wil jij beter slapen? En ben je daarvoor op zoek naar een (wonder)middel zodat je uitgeruster wakker wordt? Hieronder lees je meer over de effecten van 11 populaire supplementen én voeding op je slaap. Wat kun je het beste slikken om beter te slapen?

Invloed van voeding

Voordat we direct op supplementen voor slaap ingaan is het goed om je het volgende goed te realiseren… Een gezond voedingspatroon, stressmanagement en voldoende ontspanning hebben gezamenlijk veel meer effect dan de suppletie met poeders en pilletjes. Voor je algemene gezondheid, én voor je slaap. We weten bijvoorbeeld dat een vitamine D-tekort als gevolg van ongezonde voeding en te weinig zonlichtblootstelling de kans op slaapproblemen kan vergroten [1]. Andere voorbeelden: een ijzer-, magnesium- of zinktekort kan ook je slaappatroon negatief beïnvloeden [2].

Kijk maar eens goed naar de onderstaande voedingspiramide. Deze geeft weer welke zaken van belang zijn voor jouw uiteindelijke gezondheid, met de belangrijkste elementen onderaan. Je ziet dat de onderste vier treden bestaan uit een gezond en gebalanceerd voedingspatroon. Pas als kers op de taart zien we supplementen terug. Voeding heeft dus veel meer invloed op de resultaten van je leefstijl en gedrag dan een specifiek supplement. Kortom: voordat je gaat suppleren zorg je eerst dat het met de basis goed zit: een gezond voedingspatroon.

Lees verder op www.fit.nl