HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

3 X Toast van zoete aardappel, met healthy toppings.

Geplaatst op 22/09/2016 door beaufood

Toast van zoete aardappel is misschien wel een van de raarste ingrediënten die ik ooit heb gebruikt om toast te maken. En meteen ook met stipt de makkelijkste. Verschillende broodsoorten, oké. Crackers van lijnzaad en pitten, oké. (Al is dit niet echt toast maar het gaat even over wat je kunt beleggen). En nu dus ook zoete aardappel. Ik heb dit recept ongeveer vier keer gemaakt en pas de laatste keer dacht ik JA. Dit is ‘m. Ik probeerde de aardappel plakken te toasten in de oven maar dat werd een slappe bedoeling. Ietsje langer in de oven zorgde ervoor dat ze iets knapperiger werden, maar dan ben je ook wel een klein uur kwijt. Ennnnn dat vond ik te lang.

Toen bedacht ik me dat ik de plakken natuurlijk ook gewoon even tussen mijn tosti ijzer kon stoppen?! Zoete aardappel heeft een lekkere bite van zichzelf en het meest gezond is om hem zo kort mogelijk te bereiden zodat alle voedingsstoffen behouden blijven. Dus vier minuten onder een tosti of grill ijzer is the trick. En zeg nou zelf, gezonder kun je toast of een cracker toch niet maken? Ik zette mijn drie favoriete zoete aardappel toast met healthy toppings voor jullie op een rijtje!

Lees verder op www.beaufood.nl