HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Calorieën tellen? Vanaf nu niet meer!

Geplaatst op 21/09/2016 door eetpaleo

Vandaag moet me weer eventjes iets van het hart, en dus besloot ik weer eens op mijn (digitale) zeepkistje te gaan staan. Er wordt me namelijk heel vaak gevraagd of ik niet ‘even’ de voedingswaardes, calorieën, portiegroottes, macronutriënten, enzovoorts bij mijn recepten kan vermelden. En dat doe ik dus absoluut niet, uit principe (naast het feit dat dat niet een kwestie is van ‘even’ iets uitrekenen, nee, het is eigenlijk best wel een rotklusje).

Laat ik eerst voorop stellen dat ik géén therapeut ben, en dat pretendeer ik ook niet te zijn. Wat ik hieronder schrijf is gebaseerd op de kennis die ik in de afgelopen jaren op heb gedaan tijdens verschillende opleidingen én mijn eigen ervaring. Beide vind ik even belangrijk.

Dus waarom heb ik zo’n weerstand tegen het tellen en wegen van je voeding?

Ieder lichaam is iedere dag anders

Allereerst kan ik niet bepalen hoe groot JOUW portie is. Ik kan niet bepalen hoeveel calorieën je exact nodig hebt, vandaag niet, en volgende week zondag ook niet. Sterker nog, als ik zou weten hoeveel calorieën jij vandaag nodig hebt, dan zou dat morgen of overmorgen weer compleet anders zijn. Dat kan ik voor mezelf ook niet berekenen, en dat wil ik ook helemaal niet.

Lees verder op EetPaleo.nl!