HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Een goede voorbereiding is het halve werk

Geplaatst op 21/09/2016 door eatrunlove

Wanneer dit artikel gepubliceerd wordt, ben ik ergens in het hooggebergte tussen Italië en Zwitserland. Ik ga een expeditie doen met een groep vrienden waarbij we verschillende toppen beklimmen in het Monta Rosagebied. Het letterlijke hoogtepunt wordt de Dufourspitze, op de Mont Blanc na de hoogste berg van de alpen. Daarnaast hopen we vijf andere toppen te beklimmen. De reis wordt mijn topprestatie van dit jaar en ik voel bij het schrijven van dit artikel al de kriebels in mijn buik. Ik heb er heel veel zin in maar ik ben ook een beetje zenuwachtig.

Als doel is het voor mij precies goed: het is uitdagend maar niet te moeilijk. Mijn doel is concreet en positief geformuleerd. Ik heb in het verleden al vergelijkbare expedities gedaan en ik weet dat ik het fysiek aan kan. Tegelijkertijd heb ik nog nooit in dit gebied geklommen en de hoogste top is bijna 500 meter hoger dan ik tot nu toe heb beklommen. Het ligt voor mijn gevoel ongeveer 15% buiten mijn comfort zone. Om hier goed mee om te gaan heb ik een goede voorbereiding getroffen. Dit is in de bergsport sowieso belangrijk. Onder de zware omstandigheden moet je weten wat je tegen kan komen en hoe je daarop gaat reageren. Over voorbereiden wil ik graag over schrijven deze maand.

Lees verder op www.eatrunlove.nl