HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Travel fit en active: 5 tips voor Nieuw-Zeeland

Geplaatst op 23/09/2016 door glow


Nog nooit werd ik zo verliefd op een land als op Nieuw-Zeeland. Als ware natuur-cultuur-avontuur-adept vond ik dit land enorm veelzijdig en een absolute must voor de thrill seekers en sportievelingen onder ons. Naast bungee-jumpen en skydiven (wat veel reizigers doen, moi incluis!), is met name de adembenemende natuur enorm leuk om te verkennen tijdens actieve dag- en weektripjes. Ik deel daarom graag mijn tips voor een fitte en actieve reis door ‘NZ’!

Tip 1: go tramping! Met slechts een rugzak en wat basics de natuur van Nieuw-Zeeland in: wat een ervaring! In het Abel Tasman National Park zijn verschillende routes te bewandelen (ook wel trampen genoemd): van een dagtrip tot een complete week, of zelf langer. Bereid je goed voor op een kleine week de bushbush in, bepakt met alle spullen die je nodig hebt om die dagen door te komen. Vergeet ook niet dat je al je rotzooi (jaja, AL je rotzooi) mee moet zeulen die paar dagen: er staan in dit park geen afvalbakken. Daarnaast ben je afhankelijk van het getij: bepaalde delen van het park stromen op gezette tijden onder water waardoor hele routes niet meer te begaan zijn. En daardoor zijn veel paden extreem stijl en modderig, dus stevige kuitspieren zijn gewenst! Ben je liever op het water, dan kun je een deel van de route ook per kajak afleggen.

Lees verder op www.glowmagazine.nl