HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Kaas-ui cake

Geplaatst op 20/09/2017 door BrendaKookt

Regelmatig wordt me gevraagd waar ik mijn inspiratie vandaan haal. En dan zeg ik altijd ‘overal’. Als ik in een restaurant eet houd ik altijd mijn ogen open, maar ook op straat. En ik lees natuurlijk foodmagazines en ben verslaafd aan pinterest. Maar ook vrienden en familie geven me regelmatig inspiratie. In dit geval gaan de credits naar mijn zusje.

Voor haar verjaardag bakte ze de hartige cake met olijven uit mijn kookboek ‘Snelle klassiekers met een twist’ (Bekijk hier het recept en de video waar ik de cake maak) voor haar collega’s. Omdat ze ook een cake wilde maken voor mensen die geen olijven lusten bakte ze er ook eentje met kaas en ui. Toen ik dat hoorde (en de foto’s zag) liep het water me in de mond. Dat wilde ik ook proeven!

En dus transformeerde ik mijn hartige cake met zongedroogde tomaten en olijven tot deze kaas-ui cake. Een lekkere hartige cake met gebakken uien en kaas. Wat mij betreft is de verhouding op deze manier precies goed, de ui is niet overheersend en de kaas ook niet. Een lekker hapje bij de borrel, lunch, brunch of bij de avondmaaltijd.

Lees verder op www.BrendaKookt.nl