HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Paleo Viskroketjes

Geplaatst op 24/09/2017 door eetpaleo

Wanneer het op lunches voor kinderen aankomt, wil je ze natuurlijk wél iets gezonds mee geven. En iets lekkers. En het mag er ook wel een beetje gezellig uitzien, kinderen worden daar toch blij van? Alhoewel, jij als ouder/verzorger zal het misschien stiekem ook wel erg leuk vinden om zo’n gezellig uitziende lunch te maken voor een kind. Bij mij kwam mijn innerlijke creatieve kind in ieder geval helemaal naar boven tijdens het maken van de kinderlunchtrommels voor mijn nieuwe boek Paleo Lunch! Zo leuk om te doen.

Bij alle lunchrecepten in het boek heb ik er rekening mee gehouden dat ze makkelijk mee te nemen zijn. Goed in te pakken. Zal niet zo snel gaan lekken in een tas (kinderen letten vaak helemaal niet op of hun lunchtrommel netjes rechtop in hun tas zit, die hebben wel wat beters te doen). Maar vooral: de recepten zijn heel erg lekker.

Deze viskroketjes bijvoorbeeld! Zo makkelijk te maken – je stopt de ingrediënten gewoon in de foodprocessor en daarna hoef je de kroketjes alleen nog maar even te bakken. Had ik al gezegd dat ze uit slechts 5 ingrediënten bestaan?

Gezonde kroketten

Hoewel het woord ‘kroket’ het niet meteen doet vermoeden, zijn deze varianten met vis wél super gezond. Ze zijn glutenvrij, suikervrij, lactosevrij, notenvrij, noem het maar op. Ze bevatten gezonde complexe koolhydraten, dat kunnen kinderen in de groei wel gebruiken, een natuurlijk vis als proteïnebron voor een gezonde ontwikkeling.

Mocht je nu denken; leuk, maar ik heb geen kinderen / mijn kinderen zijn te oud / lusten dit niet? Geen probleem. Deze viskroketjes zijn ook heel erg lekker voor volwassenen. Dat bleek wel uit het feit dat ik de hele batch in één keer op heb gegeten (ik had toevallig honger, maar toch).

Viskroketjes als voorproefje!

Het recept krijg je van mij als cadeautje. Een exclusief voorproefje uit mijn boek Paleo Lunch (deze is vanaf 27 september te bestellen in de webshop).

Ingrediënten

  • 300g groene bakbanaan
  • 130g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 3 el verse koriander
  • ½ tl zout
  • 1 + 3 el kokosolie

Lees verder op EetPaleo.nl!