HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Alles over sporten tijdens je zwangerschap & hoe ik het doe

Geplaatst op 15/09/2018 door ilovehealth

Het is een dingetje hoor; sporten tijdens je zwangerschap. Er wordt zoveel over gezegd en geschreven, honderden reacties via mijn instagram, van positief tot negatief, de verloskundige heeft een mening, elke sportleraar weet er wel iets van (of juist niets). Lastig om er nu achter te komen wat écht een goed idee is met betrekking tot sporten tijdens je zwangerschap.

Bottom line van onderstaand verhaal is in elk geval dat ‘als je iets nog KAN doen, wil het niet zeggen dat je het ook MOET doen’. Ik hoor heel veel vrouwen zeggen dat ze tot het eind van hun zwangerschap behoorlijk zwaar getraind hebben, zonder klachten. Dan hebben zij mazzel. Want het is een feit dat je met zwaar sporten echt een verhoogde kans op hele vervelende klachten hebt.

Ik wilde er graag meer van weten, voor mijn eigen zwangerschap, maar ook om erover te kunnen schrijven op ILH. Daarom heb ik laatst mee gedaan aan een mastercalss over sport en voeding tijdens je zwangerschap: Sterkher Zwanger. Romana is expert op het gebied van sporten tijdens je zwangerschap, dus als iemand het dan moet weten… precies, dan is zij het wel.

lees verder:

http://www.ilovehealth.nl