HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!

Geplaatst op 02/09/2018 door vivonline

Iedereen weet waarschijnlijk wel dat lichaamsbeweging goed voor je is, maar weet je wel hoe goed het precies is? Lichaamsbeweging kan alles verbeteren, van een beter humeur tot een gezonder leven. Als je je beter wil voelen en meer energie wilt hebben, is actief bezig zijn van groots belang. De gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging en fysiek bezig blijven zijn moeilijk te negeren. De voordelen van lichaamsbeweging zijn voor bijna iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, geslacht of uithoudingsvermogen. Bekijk deze zes redenen waarom genoeg bewegen je leven kan verbeteren.

Reden 1:  Lichaamsbeweging houdt je gewicht op pijl

Genoeg bewegen kan gewichtstoename helpen voorkomen en kan ook helpen bij gewichtsverlies. Tijdens het sporten verbrandt je calorieën. Hoe intensiever je bezig bent, hoe meer calorieën je verbrandt. Het is echt niet nodig om hele uren van de dag vrij te houden om de gezondheid op peil te houden of om gewicht te kunnen verliezen. Als je echt geen tijd hebt om te gaan sporten dan kun je ook gewoon fysiek bezig zijn, neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. Het is al goed om elke dag een half uur achter elkaar te bewegen.

Reden 2: Lichaamsbeweging bestrijdt gezondheidsproblemen en ziekten

Maak jij je druk over hart- en vaatziekten? Het maakt niet uit wat je huidige gewicht is, actief bezig zijn verhoogt “goede” cholesterol en vermindert ongezonde triglyceriden (slechte cholesterol). Hierdoor kan het bloed gemakkelijker door het lichaam stromen en dat vermindert het risico op hart-en vaatziekten.

lees verder:

https://www.vivonline.nl