HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Deze yogahouding geeft je immuunsysteem een instant boost

Geplaatst op 30/09/2018 door BetterbyGoalie

Wat is de Hoofdstand?

Dit is een houding voor gevorderden: een omgekeerde houding met armondersteuning. In yogajargon heet deze houding “Salamba Shirshasana”. Shirshasana staat voor ‘hoofd’ en Salamba voor ‘ondersteuning door arm’. Vaak wordt deze houding enkel Shirshasana genoemd. Om het lichaam omhoog te brengen zijn met name de bil-, dij- arm- en buikspieren actief. Omvallen kan zeker gebeuren in deze houding. Zorg voor een zachte ondergrond wanneer je deze houding doet of een muur waar je tegen kan rusten.

Wat is het effect van de Hoofdstand?

Deze asana heeft vele voordelen wanneer je deze regelmatig doet. Doordat het lichaam omgekeerd is, verandert ook de bloeddruk in je hoofd, nek, schouders, aders, bloedvaten, longen en benen. De spieren en weefsels in het lichaam worden geactiveerd om in de houding te kunnen blijven. Het zuurstofgehalte in het hoofd verhoogd wat zorgt voor 14% meer hersenactiviteit. Dit zorgt voor meer focus en voorkomt depressies en angsten. Daarnaast heeft een omgekeerde houding een positief effect op het verouderingsproces van het lichaam. Het verbetert de algehele lichaamshouding en maakt met name de spieren sterker in de rug, schouders, armen en buik. De Hoofdstand heeft ook een positief effect op het immuunsysteem en versterkt op natuurlijke wijze de spijsvertering. Kortom; een waslijst van gezondheidsvoordelen.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com