HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Deze yogahouding zorgt voor goed gevormde billen

Geplaatst op 02/09/2018 door BetterbyGoalie

Wat is de Tafelblad houding?

Dit is een basishouding; achteroverbuiging met armondersteuning. In yogajargon heet deze houding “Chatus pada pitham”. Chartur staat voor vier, Pada voor voet en Pitham voor bank, zitting of stoel.  In focus in deze asana zijn de benen, armen en romp. Om het lichaam omhoog te brengen zijn met name de bil- en dijspieren en de hamstrings actief. 

Wat is het effect van de Tafel?

Door het lichaam omhoog te brengen en daarbij de schouders en knieën op dezelfde hoogte te houden worden de spieren in benen, armen en romp direct geactiveerd. De triceps zorgen ervoor dat de armen het lichaamsgewicht kunnen dragen. Net als de bil- en dijspieren en de hamstrings. Om het gewicht een aantal ademhalingen hoog te houden springen de rug- en rompspieren bij waardoor ook deze spieren worden getraind. Om de schouders en knieën op eenzelfde hoogte te houden dienen de bilspieren aangespannen te worden. Zodra deze zich aanspannen hebben de knieën de neiging naar elkaar toe te trekken en de heupen richting de grond te zakken. Het is de uitdaging de knieën op heupbreedte te houden, zonder dat de heupen zakken. Dit vraagt een actieve inspanning van de bilspieren en hamstrings.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com