HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Dit is wat onvoorbereid op reis gaan met mijn zen-gevoel deed

Geplaatst op 21/09/2018 door BedRock

Wanneer ik op citytrip ga, ben ik normaal gesproken tot in de puntjes voorbereid. Op mijn iPhone check ik de weersverwachting voor de plek van bestemming vrijwel elk uur. Al drie dagen van tevoren ben ik bezig met het inpakken van mijn koffer (mentaal dan, want verder stel ik alles tot het laatste moment uit). En voor vertrek heb ik al minstens drie blogposts gelezen van mensen die op dezelfde plek zijn geweest. In mijn telefoon heb ik bovendien een keurig lijstje van hotspots om te eten, gecategoriseerd op ontbijt, lunch en diner. Je zou denken dat ik door al die voorbereiding volledig zen op reis ga, in de wetenschap dat alles geregeld is. Gek genoeg is vaak juist het tegenovergestelde het geval.

Voorbereidingsstress 

Ik hou van reizen en ontdekken, maar in de weken voor zo’n avontuur vraag ik mezelf regelmatig af waarom ook alweer. Allereerst moet natuurlijk de bestemming bepaald worden. In dat proces tikt mijn stressmeter al een paar keer het rood aan. Als je alles kan kiezen, wat besluit je dan en waarom? Nog erger is voor mij stap twee in het voorbereidingsproces: waar gaan we slapen? Het liefst laat ik mijn reispartner(s) dit deel van de organisatie op zich nemen, want van het overweldigende aanbod op AirBnB of hotelboeksites krijg ik het spontaan benauwd. Vaak kies ik uit wanhoop maar het eerste het beste wat ik tegenkom, waardoor ik 1. voortdurend het idee heb dat het leuker/beter/mooier had gekund en ik 2. eigenlijk altijd de hoofdprijs betaal.

Lees verder op www.BedRock.nl