HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Frittata recept met courgette, ricotta en basilicum

Geplaatst op 19/09/2018 door UitPaulinesKeuken

Nog nooit een frittata gemaakt? Het is eigenlijk gewoon een flinke gevulde omelet, maar dan op zijn Italiaans. Eerst bereid je de frittata gewoon op het gasfornuis, in de tweede fase zet je hem in de oven zodat ook de bovenkant kan garen. Een frittata is vrij dik en daarom lukt het meestal niet om de frittata helemaal gaar te krijgen zonder hem even in de oven te zetten. Gebruik daarom een pan die ook in de oven kan!

Dit frittata recept is gemaakt met courgette, ricotta en basilicum. Aan het einde rasp je er wat citroenschil overheen zodat hij lekker fris wordt. Een extra schep ricotta en eventueel wat sla. Snijd de frittata in punten en eet bijvoorbeeld met brood of een snelle groene salade. Wanneer je alleen de frittata eet als avondeten is 2 maken misschien beter (qua hoeveelheid, zeker wanneer je met grote eters te maken hebt), verdubbel gewoon alle ingrediënten. Wanneer je er brood en wat salade bij serveert is het een prima hoeveelheid.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl