HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hardlopen: Hoe Is Het Met Jouw Mind, Kracht & Balans?

Geplaatst op 18/09/2018 door glow

Hardlopen. Met mijn focus op CrossFit dit seizoen doe ik het iets minder vaak dan ik graag zou willen. De trainingen die ik dus doe zijn kort en intensief. Efficiënt zou je zeggen. Maar of je nu veel of weinig loopt, de efficiëntie van je run zit ‘m niet alleen in de intensiteit van je training. Hardlopen is zoveel meer dan hard lopen. Welke rol speelt de mind, jouw gedachte? Waar sta je als het gaat om kracht? En hoe is het met je balans? Ik leerde een paar mooie dingen tijdens de SuperHuman Academy; een speciaal event van Brooks, waarbij ‘mind, balance and strength’ behoorlijk getraind werden!

Mind
It’s all-in the mind, zeggen ze wel eens. Ja, je lichaam doet uiteindelijk het werk, maar waarmee stuur je dat lichaam aan? Precies. Nu heb je natuurlijk ook te maken met puur fysieke mogelijkheden, maar jouw gedachten spelen wel degelijk een cruciale rol. Zit je écht kapot op 5 km voor de finish, of kun je nog even door? Moet je écht gaan wandelen, of is dat je gedachte die tegen je praat?

lees verder:

http://www.glowmagazine.nl