HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Herfstdip

Geplaatst op 27/09/2018 door BetterbyGoalie

Er zijn zelfs mensen met serieuze depressieve klachten in de herfst en winter: de winterdepressie. Lastig, want die herfst komt elk jaar terug. Het goede nieuws is dat er zeker wat aan te doen is! Vier tips:

1. Beweeg, het liefst buiten

Hoewel je misschien liever onder een dekentje op de bank blijft zitten, is het toch echt verstandiger om regelmatig buiten te komen en te bewegen. In de winter en herfst is er minder daglicht, maar die heb je juist nodig. Door te bewegen, maak je onder andere endorfine aan en voel je meteen stukken beter. Dus ga een paar keer per week hardlopen, fietsen, wandelen en doe het buiten! In de ochtend zit er relatief meer ‘blauw’ in de lucht die de aanmaak van melatonine remt, waardoor je je minder moe en slaperig zult voelen. Dit is dus het allerbeste moment om naar buiten te gaan.

2. Eet gezond

In de zomer(vakantie) ben je je wellicht te buiten gegaan aan barbeque, wijn en pizza. Nu is het moment om weer gezonder te gaan eten. Door gezonder te eten voel je je beter. Je bent minder vatbaar voor ziekte en je krijgt er meer energie van. Vermijd te veel suiker en koolhydraten, eet extra fruit en groente en slik multivitaminen ter aanvulling.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com