HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Spots

Hotspot Haarlem Bambu Kitchen (asian streetfood)

Geplaatst op 08/09/2018 door UitPaulinesKeuken

Bamboe bij Bambu
Het was hartje zomer dus wij konden lekker op het terras plaatsnemen. Heerlijk vind ik dat. Het terras is groot, met veel tafeltjes, maar ook relaxte loungestoeltjes en voor iedereen die graag mensen kijkt, zijn er hoge tafels met stoelen. Maar binnen is het ook goed toeven. Het interieur doet warm en gezellig aan. Een grote turquoise muur, veel bamboe en hout, afgemaakt met rieten lampen en spiegels. Op ieder tafeltje staat een klein flesje srirachasaus, voor als het je nog niet pittig genoeg is.

Asian street food
Bambu Kitchen is typisch een restaurant voor mij. Op de kaart vind je veel kleine gerechtjes die je kunt delen. Veel proeven dus en  daar hou ik van. Het liefst wil ik van alles één hap. Maurits en ik bestellen dim sum met garnalen en varkensvlees en gyoza. Beiden erg lekker. Ook proeven we nog een gado gado salade, deze is echt heerlijk, lekker knapperige groentes met een smakelijke pindasaus. Ook de rendang valt goed in de smaak. Lekker zacht rundvlees dat lang gesudderd heeft met een uitgesproken kruidige smaak. Met een beetje rijst erbij een prima gerechtje. De (sous) chef komt uit Indonesië, dus hij weet wat hij doet. De porties zijn niet al te groot en daardoor is het aan te raden om meerdere gerechtjes te bestellen. Het avondmenu verschilt niet heel veel van de lunch dus je kunt hier zowel overdag als ‘s avonds goed terecht. We sluiten af met een koffie (pas later hoorde ik dat ze ook Vietnamese ijskoffie hebben) op het terras. En cocktails voor de liefhebber, past helemaal bij het sfeertje.

Lees verder op www.UitPaulinesKeuken.nl