HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Onthouden? Hoe moest dat ook alweer?

Geplaatst op 23/09/2018 door BetterbyGoalie

Geheugen trainen?

Je geheugen is geen spier, je geheugen ‘trainen’ is dan misschien ook niet het goede woord. Wel kan je je geheugen een beetje helpen! Misschien gebruikte je op de basisschool wel eens ezelsbruggetjes? Dit kun je ook nu nog gebruiken om sommige zaken aan elkaar te linken. Daarnaast is het erg belangrijk om je hersenen gezond te houden. Dit kun je doen door voldoende te slapenregelmatig te bewegen en gezond te eten.

Loop je herinneringen eruit!

Je hoort natuurlijk vaker dat bewegen goed voor je is, maar het heeft ook een positief effect op de gezondheid van je hersenen. Wanneer je beweegt komt er een bepaald stofje vrij, deze stof zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en de verbindingen tussen de hersencellen. Ook remt beweging de afbraak van dopamine. Dopamine is verantwoordelijk voor spierbewegingen en speelt een rol bij het ervaren van blijdschap en genot. Yay!

Lees verder op www.HaveANiceDay.com