HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan taco's met bloemkoolrijst

Geplaatst op 18/09/2018 door eetpaleo

‘Kun je meer vegetarische Paleo recepten op je website plaatsen?’ Deze vraag krijg ik bijna wekelijks gesteld. En hoewel Paleo in principe niet voor vegetariërs is opgezet, kan het uiteraard wel (lees hier meer tips & trucs). Dus bij deze een van mijn favoriete gerechten zonder vlees: vegetarische taco’s met bloemkoolrijst.

Zelf taco’s maken

Glutenvrije taco’s kun je heel makkelijk zelf maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: bakbananen, kokosolie en zout. Let op, gebruik hiervoor geen gewone bananen of gele bakbananen. Dan heb je namelijk grote kans dat het slappe, zachte taco’s worden. En dat is natuurlijk jammer, want taco’s zijn juist het beste als ze lekker knapperig zijn.

Vraag je je nu af wat het verschil is tussen een gewone banaan en een bakbanaan? Lees dan even dit artikel, daarin leg ik je precies uit waar je op moet letten met koken.

Bloemkoolrijst maken

Bij Paleo taco’s hoort natuurlijk Paleo rijst. Oftewel: bloemkoolrijst. Haal je blender uit de kast, maal 300 gram bloemkool fijn en klaar is je portie bloemkoolrijst. Easy peasy! 

Zelf eet ik deze vegetarische taco’s regelmatig als voorgerecht of tijdens de lunch. Natuurlijk kun je er ook een Mexicaanse hoofdmaaltijd van maken, bijvoorbeeld met guacemole, sla en een lekkere salsa erbij. Kortom, genoeg mogelijkheden voor de Paleo vegetariërs onder ons 🙂

Ingrediënten
Taco’s:

  • 2 groene bakbananen
  • 1 el kokosolie
  • ¼ tl zout

Vulling:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 300g bloemkoolrijst
  • 1 tl ras el hanout
  • Zout naar smaak
  • 150g granaatappelpitjes
  • 4 el platte peterselie, fijn gesneden

Lees verder op EetPaleo.nl!