HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Dit betekent het als je hunkert naar veel koolhydraten, en deze kun je het beste eten

Geplaatst op 24/09/2019 door vivonline

Vrijwel iedereen hunkert zo nu en dan naar koolhydraten, of dit nu om zoet of zout eten gaat – we craven ernaar. Sommige van ons verorberen die koolhydraten in brownies, cakejes, koekjes of snoep, terwijl anderen dit doen door chips, zoutjes, brood en dergelijke te eten. Hoe dan ook, die carbs gaan er hoe dan ook vaak in. Maar waarom hunkeren we daar toch zo naar? Wat betekenen die cravings en hoe spelen we hier zo gezond mogelijk op in?

Hunkeren naar koolhydraten

Volgens Mckel Kooienga (de oprichter van Nutrition Stripped) kunnen er diverse onderliggende factoren de hunkering naar koolhydraten triggeren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je over het algemeen niet voldoende eet, maar het kan ook dat je maaltijden niet in balans zijn. Dus dat de maaltijden niet bestaan uit voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Als er onderliggende problemen met de gezondheid zijn kan dit impact hebben op je bloedsuikerspiegel, en dat kan ervoor zorgen dat je cravings krijgt naar veel koolhydraten.

lees verder:

https://www.vivonline.nl