HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Zoete aardappel recepten & feitjes

Geplaatst op 23/09/2019 door followfitgirls


Zoete aardappel feitjes

De zoete aardappel wordt ook wel Bataat genoemd en komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een exotische vrucht die onder de grond groeit. Het is dus van origine geen familie van de aardappel.

Er zitten veel vitamines in (A,C en B6), maar ook mineralen zoals calcium, foliumzuur en kalium. Het bevat weinig vetten en de antioxidanten in de zoete aardappel zouden een gunstige werking hebben bij het voorkomen van ziektes. Ze bevatten zelfs 1,5 keer meer antioxidanten dan bijvoorbeeld blauwe bessen. Ook beschermt het antioxidant betacaroteen je huid tegen U.V. schade die huidveroudering veroorzaakt. Een echte beautyfood dus!

Als je wilt afvallen eet dan ook wat meer van deze pieper. De grote hoeveelheid voedingsvezels die erin zitten zorgen voor een trage verbranding van koolhydraten waardoor je langer een vol gevoel houdt en meer energie hebt.

Maar hoe komt de zoete aardappel zo zoet?

Lees verder op www.followfitgirls.com