HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

‘Het tussendoortje’ – Een begrip in Nederland…

Geplaatst op 29/09/2020 door optimavita

Het tussendoortje…een onwijs veelbesproken onderwerp onder vrijwel iedereen in Nederland. Mijn video´s en artikelen over gezonde tussendoortjes gaan als een trein en ik krijg dagelijks vragen over ´het tussendoortje´ op Instagram, Facebook en YouTube. Vandaag daarom wat meer informatie in artikel-vorm.

Nederlands begrip?

Wij Nederlanders zijn echter ‘grazers’ zoals we dat in diëtisten-wereld noemen. We eten de hele dag door kleine beetjes. In veel andere landen draait het voedingspatroon om de hoofdmaaltijden. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het ontbijt, de lunch en de avondmaaltijd. Er wordt uitgebreid gekookt en getafeld. Wij Nederlanders werken ‘even snel’ een relatief kleine lunch weg tussen het werk door. Voor het avondeten wordt iets meer tijd uitgetrokken, maar ook dit schuiven we vaak binnen 10 minuten naar binnen, om weer verder te gaan met de dag of om daarna op de bank te ploffen.

Lees verder op www.Optimavita.nl