HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Intuitief eten; makkelijker dan het lijkt!

Geplaatst op 19/09/2020 door love2bemama

Leren intuitief eten is tegenwoordig iets waar je mee gebombardeerd wordt. Je kunt er cursussen voor volgen, boeken over lezen en het lijkt een enorme kunst om dit te kunnen. Maar is dat wel echt zo? Of is het makkelijker dan het lijkt?

Intuitief Eten: eten op je gevoel

Mijn kinderen zijn een enorm voorbeeld als het aankomt op intuïtief eten. Zij eten wanneer ze honger hebben en stoppen wanneer ze genoeg hebben. Een belangrijk aspect van intuïtief eten is eten zonder restricties. Alles kan en alles mag. Hoe meer je jezelf ‘verbiedt’ om bepaalde dingen te eten of alleen iets lekkers mag eten in het weekend, hoe meer je dit wil eten en op het moment dat je het dan ‘mag’ en eet je misschien wel meer dan je eigenlijk nodig hebt omdat het op dit moment wel mag en morgen niet.

Luister naar je lichaam

Intuitief eten is niets meer of minder dan het luisteren naar je lichaam. Naar de hongersignalen van je lichaam en hierop reageren. Te lang wachten met eten en niet snel genoeg reageren op de hongersignalen resulteert vaak in over-eten.

Lees verder op www.love2bemama.com