HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Je kleuter is verlegen op school. Wat kan je hieraan doen?

Geplaatst op 14/09/2020 door love2bemama

Een verlegen kleuter op school? Het is iets wat veel ouders bekend voorkomt: thuis is je kind de vrolijk- en gezelligheid zelve, maar op school is je kleuter ronduit verlegen. Bij het gedag zeggen van de juf kruipt je kleuter achter je been, klampt zich vast en er lijkt plotseling geen zinnig woord meer uit te komen. Wat je ook doet: je kind komt niet lekker uit zijn schulp en ook de leerkracht heeft weleens moeite om tot je kind door te dringen. Dit is natuurlijk onwijs vervelend, maar vergeet niet dat het nog vervelender is voor je kind. Dit is namelijk de persoon die met de verlegenheid te kampen heeft. Help je kleuter omgaan met verlegenheid op school met de tips in dit blog.

Verlegen kleuter op school?

Verlegenheid is eigenlijk een angst voor andere mensen en een bang kind klampt zich (soms letterlijk) vast aan wat voor hem of haar veilig is. Het begin van de basisschoolperiode is voor een kleuter niet alleen onwijs leuk, maar vooral heel erg spannend. In een korte tijd doet hij veel nieuwe indrukken op, maar wordt ook plotseling blootgesteld aan heel veel nieuwe mensen, een nieuwe omgeving en andere regeltjes. Tel dit bij elkaar op en het is helemaal niet zo gek dat je kleuter een beetje verlegen is op school. Tenslotte is het de plek waar zijn veilige haven, mama, er gewoon even niet bij kan zijn.

Lees verder op www.love2bemama.com