HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

Succesvol afvallen is meer dan alleen wilskracht en discipline

Geplaatst op 03/09/2020 door fitnl

“Als je iets echt wilt, dan kun je het”. Waren al je pogingen tot afvallen niet succesvol? Dan heb je gewoon te weinig discipline en wilskracht.


Wij krijgen regelmatig zulke reacties onder artikelen of Instagram-posts. “Je kiest er zelf voor om te veel eten in je mond te stoppen”. “Wil je afvallen, dan moet je je wat meer beheersen”. Ook uit een recent onderzoek in de Verenigde Staten onder mensen met obesitas blijkt dat een groot gedeelte gelooft dat overgewicht komt door een gebrek aan wilskracht [1]. Deze overtuiging is niet geheel zonder risico. Het zorgt namelijk voor stigmatisering en veel persoonlijk leed onder mensen die denken te hebben gefaald. 

Het is tijd voor een ander verhaal! In dit uitgebreide artikel ga ik dieper in op waarom dit idee over wilskracht veel te gebrekkig is. Daarnaast leg ik uit wat een veel betere aanpak is om goede gewoontes te ontwikkelen als je succesvol wilt afvallen. 

Lees verder op www.fit.nl