HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Vegan bananenbrood muffins met blauwe bessen

Geplaatst op 03/09/2020 door beaufood

Deze vegan bananenbrood muffins met blauwe bessen zijn ontzettend lekker als tussendoortje. En ook nog eens voedzaam! Zo voedzaam zelfs dat je ze ook prima als ontbijt kan eten. Wat ik zelf dan ook deed de afgelopen week. Elke ochtend ;) De muffins zitten bomvol goede vezels door de havermout, boekweit en bananen en vullen daardoor supergoed. De laatste maanden ontbijt ik steevast met (geiten)yoghurt, granola en banaan en ik was echt toe aan een nieuwe ontbijtfavoriet. Omdat ik met baby Louen tegenwoordig handen en voeten tekort kom ’s ochtends, vind ik het fijn als ik niet teveel moeite voor een gezond ontbijt hoef te doen. Deze muffins zijn op ren & vlieg ochtenden echt per-fect!

Boekweit benefits

In mijn recepten zie je regelmatig boekweitmeel voorbij komen. Boekweit is van nature glutenvrij, licht verteerbaar, heeft een lekkere nootachtige smaak én bevat veel meer plantaardige eiwitten dan andere granen. Al is boekweit eigenlijk geen graansoort, iets wat veel mensen wel denken. Het is een kruidachtige plant die zaadjes produceert en die zaadjes heten boekweitkorrels. Die korrels worden vervolgens geplet tot vlokken of meel, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook roosteren. Geroosterde boekweitkorrels zijn lekker crispy en daardoor top door zelfgemaakte granola’s. Oh, en wist je trouwens dat een klassiek pannenkoekbeslag altijd een gedeelte boekweitmeel bevat? Lang verhaal kort; een grote boekweitfan hier!

Lees verder op www.beaufood.nl