HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Welke anticonceptie helpt tegen acne?

Geplaatst op 20/09/2020 door love2bemama

Acne wordt in de volksmond ook wel ‘jeugdpuistjes’ genoemd. Echter is het zo dat een enkele volwassenen nog last heeft van acne. Hierbij ontstaan er met talg gevulde bultjes op het gezicht, de armen en rug. Als deze ontsteken, dan ontstaan er puistjes. Er zijn veel manieren om acne te behandelen. Gezichtsbehandelingen, crèmes en de anticonceptie pil zijn veelgebruikte oplossingen tegen de puistjes, maar welke manieren zijn er en hoe ontstaat acne eigenlijk? En als je ervoor kiest anticonceptie te gebruiken tegen acne: welke anticonceptie helpt tegen acne?

wanneer gebruik je welke anticonceptie. Wat veroorzaakt acne?

Je hormonen zijn een grote ‘boosdoener’. als het aankomt op acne. Het ontstaan van deze huidaandoening is dikwijls te herleiden naar hormonale disbalans. Denk aan in de pubertijd, maar ook in de zwangerschap, tijdens de ongesteldheid en overgang. Rond al deze perioden stijgt de testosteronspiegel. Deze piek zorgt weer voor een grotere talgproductie. Als je poriën verstoppen, dan wordt de kans op acne groter.

Lees verder op www.love2bemama.com