HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Yoghurt poffertjes met pure chocoladesaus

Geplaatst op 06/09/2021 door beaufood

Yoghurt poffertjes met pure chocoladesaus. Niets zo lekker dan een bord warme poffertjes op een luie zondagochtend. Ik maak mijn poffertjes vaak met biologische yoghurt erdoor. Hierdoor worden ze lekker fris. Wist je dat het heel makkelijk is om zelf poffertjes te bakken? Poffertjes worden meestal gemaakt met gist en hierdoor moet het beslag even rijzen, maar je kunt de gist heel makkelijk vervangen door bakpoeder of baking soda. Werkt ook perfect én je kunt het beslag direct gebruiken. Serveer de yoghurt poffertjes met kokossuiker, stroop, ahornsiroop of (nog lekkerder) met verse aardbeien en pure chocoladesaus erover.. Aangezien er in kant en klare chocoladesauzen meestal maar 6 tot 10 % cacao te vinden is (de saus bestaat grotendeels uit suiker en glucosestroop), maak ik altijd mijn eigen chocolade saus door een reep pure chocolade te smelten. Dat is naast gezonder ook nog eens een stúk lekkerder!

Yoghurt poffertjes

Voor mijn gerechten kies ik zoveel mogelijk voor biologische producten. Wist je bijvoorbeeld dat biologische groenten en fruit op een natuurlijk tempo groeien en hierdoor voedzamer en smaakvoller zijn?

Lees verder op www.beaufood.nl