HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone

Dit moet je eten bij een opgeblazen buik

Geplaatst op 22/09/2022 door happyinshape

Opgeblazen

Een opgeblazen gevoel heb je in twee soorten. De eerste variant wordt veroorzaakt door verkeerd eten wat resulteert in vastzittende gassen. Voedingsstoffen als bonen, zuivel of vet kunnen dit soort gassen veroorzaken. De tweede soort komt door het vasthouden van water (vocht). Je hebt het gevoel dat je helemaal opgezwollen bent en eruitziet als een Michelin-mannetje. Een opgeblazen gevoel door teveel vocht kan komen door hormonale veranderingen, menstruatie, niet genoeg drinken of door te veel zout voedsel te eten.

Voeding

Het is daarom belangrijk om naast het juiste eten te nuttigen, ook voldoende water te drinken. Zeker wanneer je kiest voor eten met veel vezels, moet je erop letten om genoeg te drinken. Probeer water met prik te vermijden, dit zorgt namelijk nog meer voor een opgeblazen gevoel. Daarnaast is het verstandig om deze 27 etenswaren eens te proberen om van je opgeblazen gevoel af te komen.

Lees verder op www.Happyinshape.nl