HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Recepten

Geroosterde vijgen (uit de oven) met burrata en serranoham

Geplaatst op 26/09/2022 door beaufood

Nog op zoek naar een knáller van een borrelhapje? Dit is ‘m. Ik durf te wedden dat er niemand bestaat die níét gek is op vijgen uit de oven. Vijgen zijn op zichzelf al heerlijk om gewoon zo, uit de hand met schil en al, op te eten. Maar wanneer je vijgen verhit, gaan de suikers in de vrucht karamelliseren. Daardoor worden ze nog zoeter en voller van smaak. Combineer dat met romige en zoute ingrediënten en je creëert één grote smaakexplosie! Dat is dus precies het geval bij deze geroosterde vijgen met burrata en serranoham. Ik booste het karamelliseerproces (leuk woord voor Scrabble) met kokossuiker en serveerde het borrelhapje met knoflookbroodjes. Daarmee dip je de siroop van vijg en kokossuiker uit de schaal. Dit gerecht moet op je to-makelijstje van deze zomer hoor! 

De ultieme zomerse vrucht: vijg

Zeg je zomer, dan zeg je: vijgen! Het is tegenwoordig één van de weinige producten die buiten het seizoen écht slecht vers verkrijgbaar is. Dat is natuurlijk helemaal niet erg: het is veel duurzamer om producten in het seizoen te kopen (dan komen ze vaak gewoon uit Nederland of Europa) én het zorgt ervoor dat ’t een beetje speciaal blijft. Verse vijgen zijn van augustus tot en met oktober het beste te vinden in de supermarkt. De rest van het jaar koop je ze gedroogd (die vind je bij de bakproducten) of vers, maar dan voor knetterhoge prijzen. Ik zou dus zeggen: leef je lekker uit in de zomer. Jam, borrelhapjes, compote, taarten of gewoon zo uit ’t vuistje – je kan er echt héél veel mee. Ze zijn heerlijk zoet, zien er prachtig uit en combineren heel goed met kazen en noten. Daarnaast zitten vijgen vol met vezels (fijn voor de stoelgang ;), kalium (verlaagt je bloeddruk) en vitamine A en B (goed voor zo’n beetje alles). Mooi ding, zo’n vijg. 

Lees verder op www.beaufood.nl