HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Pompoentaartje met tijgernotenbodem

Geplaatst op 18/10/2016 door eetpaleo

Marinka, wéér een nieuwe meelsoort? En waar moet ik dat nu weer kopen?

Die vragen worden me heel vaak gesteld wanneer ik een recept met tijgernotenmeel/chufameel deel. Geen paniek, tijgernotenmeel is online heel goed verkrijgbaar. Bijvoorbeeld via ChufaNederland.nl. Het is goedkoper dan amandelmeel. En het is ook geschikt voor mensen met een notenallergie! Oh en ze zijn ook erg lekker. Ik ben in ieder geval fan.

Tijgernoten zijn overigens geen echte noten, maar een soort kleine knolletjes, ze groeien onder de grond. Zie het als mini zoete aardappeltjes.

In het kader van de veel gestelde vragen over tijgernotenmeel, weet ik nog niet of je het kunt vervangen door een andere meelsoort en in welke verhoudingen. Dat heb ik nog niet geprobeerd! Ik heb wel ergens gelezen dat wanneer een recept om tarwemeel vraagt, je dan gewoon dezelfde hoeveelheid tijgernotenmeel kunt gebruiken voor eenzelfde resultaat. Zo wordt het ineens wel heel erg gemakkelijk om je oude favoriete non-Paleo recepten om te toveren tot Paleo recepten.

Kortom, dat tijgenotenmeel is echt het proberen waard.

Sabine van Paleo2Go heeft dit meel ook al ontdekt, en ontwikkelde er haar eigen koekjesmix mee. Daar hoef je alleen nog maar kokosolie aan toe te voegen, en dan kun je al gaan bakken. Ik was dan ook blij verrast toen ik tijdens mijn boeklancering een verpakking van deze Tijger koekjesmix van haar kreeg!

Reden genoeg om daar iets lekkers mee te maken. Al ben ik natuurlijk net iets te eigenwijs om er ‘gewoon’ koekjes van te maken. Nee, ik moest weer zo nodig uittesten of die mix ook handig zou zijn als taartbodem. Lekker met een pompoenvulling erin, ik zag het helemaal zitten.

Jij ook? Probeer dan onderstaand recept maar eens, want dat is écht een succes!

Heb je geen koekjesmix op voorraad, maar wel tijgenotenmeel? Maak dan het deeg van dit recept (maar gebruik koekkruiden in plaats van vanille en citroenrasp). Dat werkt net zo goed.

Ingrediënten

Bodem:

  • 1 pak Tijger Koekjesmix van Paleo2Go
  • 130g kokosolie

Vulling:

  • 300g pompoen, in blokjes
  • 2 Medjool dadels, zonder pit
  • 4 el kokosolie
  • 4 el kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!