HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Vitamine D: alle feiten op een rij

Geplaatst op 20/10/2016 door glow

Vitamine D is een van de weinige vitamines die ons lichaam zelf kan maken. Onder invloed van UV-straling uit zonlicht wordt in onze huid cholesterol omgezet in vitamine D. Maar hoe zit dat nu de dagen steeds korter worden en de zon zich minder vaak laat zien? We zetten de feiten over Vitamine D op een rij.

Vitamine D en calcium Vitamine D is geen gewone vitamine, maar een hormoon. Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in je lichaam op te nemen. Samen met calcium is Vitamine D belangrijk voor sterke botten en een sterk gebit. Vitamine D heeft niet alleen invloed op je botgezondheid, maar is ook van belang voor je immuunsysteem (weerstand) en het goed blijven functioneren van je spieren.

Vitamine D in voeding Vitamine D zit van nature in vette vis zoals haring, makreel en zalm. Er zit ook een beetje in roomboter, volle zuivel, vlees en eieren. In Nederland wordt ook vitamine D toegevoegd aan halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Vitamine D is echter maar beperkt aanwezig in deze voedingsmiddelen; met alleen voeding red je het dus niet om aan je dagelijkse dosis te komen.

Lees verder op www.glowmagazine.nl