HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Winterse Paleo Spaghetti

Geplaatst op 19/10/2016 door eetpaleo

Heb je al eens een spaghettipompoen geprobeerd? Nee? Zou je echt eens moeten doen, het is zo leuk én lekker!

Een paar jaar terug waren spaghettipompoenen in Nederland nauwelijks te verkrijgen, maar gelukkig wordt het steeds gemakkelijker om er eentje te bemachtigen. Waar ik voorheen nog naar de BioPlanet in België reed om de hele voorraad spaghettipompoenen op te kopen, kan ik nu gewoon bij de EkoPlaza terecht bijvoorbeeld 😉

Maar hoe bereid je zo’n spaghettipompoen nu eigenlijk? De manier die ik het meeste tegen kom is hem simpelweg door de helft snijden, en dan een hele tijd in de oven laten garen. Vervolgens kun je dan met een vork de slierten eruit trekken. Dat werkt, maar in werkelijkheid houd je dan niet echt spaghettislierten over. Eerder een soort vermicelli voor in de soep, van die hele korte sliertjes.

Via Pinterest (wat een uitkomst!) ontdekte ik echter een andere manier. Een manier waarmee je wél lange spaghettislierten uit zo’n pompoen kunt halen, en dat sprak me natuurlijk heel erg aan.

Ik kon het niet laten om de slierten in een lekker recept te verwerken, en het resultaat daarvan zie je hieronder. Een heerlijke, winterse Paleo spaghetti. Met boerenkool en worst, maar dan zonder stamppot-smaak.

Dit recept past ook binnen het EetPaleo Suikervrij programma.

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 1 kleine spaghettipompoen
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 250g verse runderworst, in plakjes
  • 100g boerenkool, fijn gesneden
  • 1 tl gedroogde tijm
  • peper en zout

Lees verder op EetPaleo.nl!