HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Alles over Maple Water

Geplaatst op 25/10/2017 door eetpaleo

Maple Water, ken jij het al? Ik zag het een paar jaar geleden voor het eerst in de VS verschijnen, het concept sprak me toen al aan. Dolblij was ik dan ook toen ik het een keer in Londen in een winkel vond (op vakantie ga ik echt altijd de biologische supermarkten langs). Ik kocht meteen twee flesjes en dronk ze met smaak op, oh wat was dit lekker zeg.

Het echte hoogtepunt kwam begin dit jaar, ineens stonden de flesjes maple water gewoon bij EkoPlaza in Tilburg in het schap te pronken! Wow! Ik deed nog net geen vreugdedansje in de winkel, maar kreeg wel de neiging om het hele schap in één keer leeg te kammen in mijn winkelmandje.

Uit mijn enthousiasme over dit drankje begrijp je misschien wel dat ik het een zeer goed idee vind als iedereen dit eens probeert. Waarom? Ik leg het je uit!

5 Redenen om Maple Water te proberen

De smaak

Maple water is ongelofelijk lekker! Het smaak een beetje zoetig, karamel-achtig zelfs. Water met een klein vleugje ahornsiroop. Het is super verfrissend en kan je echt een fijne opkikker geven wanneer je dat even nodig hebt. Zonder teveel suikers trouwens, maar daar lees je hieronder meer over.

Je kent vast wel het zogenaamde berkenwater. Als je een beetje op mij lijkt het je dat een aantal keren geprobeerd en vind je het toch echt niet zo lekker. Waarom? Berkenwater smaakt zuur, omdat ze in de meeste gevallen citroenzuur aan het water toevoegen. Op dat moment heeft het weinig meer met berkenwater te maken vind ik. Maple water is gelukkig anders, dat bevat alléén maple water. Geen onnodige toevoegingen! En dat proef je.

Weinig suikers

Bij maple water denk je meteen aan ahornsiroop (dat komt dan ook van dezelfde boom) en daarmee denk je ook meteen aan suiker. Toch bevat maple water helemaal niet zo veel suikers dan je zou denken, ik weet zeker dat je er van staat te kijken.

Maple water bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 ml. Dat is de helft van wat je in kokoswater vindt! Daarmee gaat een glas maple water je bloedsuikerspiegel maar heel weinig verhogen en heb je ook geen suikerdip achteraf. Daar ben ik altijd erg blij mee! Dat maakt dit drankje voor mij heel geschikt om te drinken tijdens het wandelen of na een training, ook gezien de voedingsstoffen die je erin vindt.

Perfect voor sporters

Maple water geeft niet alleen een fijne energieboost, maar levert je ook nog wat mineralen op. Denk daarbij aan mangaan, een mineraal wat essentieel is voor een goede spijsvertering en wat ook een rol speelt bij de botaanmaak. Mangaan helpt om vitamines en magnesium te absorberen en verbetert de schildklierfunctie, de gezondheid van botten en heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel.

Ook calcium, kalium en magnesium vind je in maple water – elektrolyten die hartfunctie, spierfunctie en het zenuwstelsel ondersteunen. Elektrolyten zorgen bijvoorbeeld dat het vochtgehalte in je lichaam in stand wordt gehouden en dat je bloed niet verzuurt. Daarmee zorgen ze er ook voor dat je minder snel kramp krijgt tijdens het sporten. (Had ik al gezegd dat ik dit drankje heel graag drink tijdens of na het sporten?)

Voedingsstoffen

Maple water bevat 46 soorten voedingsstoffen. Denk daarbij aan vitaminen, mineralen, aminozuren, polyfenolen, antioxidanten, elektrolyten en zelfs prebiotica.

Lees verder op EetPaleo.nl!