HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Maple Amandel Shake

Geplaatst op 27/10/2017 door eetpaleo

Heb je weleens Maple Water geprobeerd? Ik ben er he-le-maal dol op! Heerlijk om gewoon zo te drinken, ijskoud, rechtstreeks uit de koelkast. Ik neem het graag mee tijdens een lange wandeltocht (perfect voor dat momentje waarop je denkt ‘zijn we er al…?’) maar ik vind het ook erg lekker om na een zware training te drinken. Het smaakt een klein beetje zoet, haast karamel-achtig, maar bevat slechts 2 gram koolhydraten per 100 ml. In één zo’n flesje vind je dus maar 7 gram koolhydraten, de helft van wat je in kokoswater vindt.

Nu ben ik wel de laatste persoon die zich bezig houdt met het tellen van macro’s, maar in dit geval vind ik het wel erg fijn om te weten dat dit drankje nagenoeg geen suikers bevat. Dat zou je echt niet zeggen, gezien de smaak!

Weinig suikers

Ook in deze Maple Amandel Shake proef je juist heel goed het zoete van het maple water terug, maar toch bevat het zodanig weinig suikers dat dit drankje je absoluut geen suikerdip gaat geven. Ideaal. In dit artikel lees je trouwens nog meer over Maple Water, ik heb het uitgebreid omschreven.

Wacht even, een chocolade amandelshake die géén suikerdip geeft? Yes! En geloof me, deze is echt zó lekker. De shake doet absoluut niet onder voor een reguliere chocolademelk, hij is zelfs een stuk lekkerder. Het was alleen een beetje jammer dat ik net had gegeten toen ik deze shake maakte, want anders had ik ‘m meteen opgedronken. Op het moment van schrijven staat deze op me te wachten in de koelkast 😉

Waar vind je Maple Water?

Maple water van DrinkMaple is te koop via EkoPlaza en De Online Drogist (ja, je kunt het gewoon online bestellen). In dit recept kun je het beter niet vervangen door iets anders, dan wordt het drankje echt minder lekker.

Heb jij al eens Maple Water geprobeerd? Mijn tip is om het eerst gewoon zo te drinken (gekoeld is het ’t lekkerste) om de smaak te leren kennen. Daarna kun je het eens in een recept verwerken, zoals deze.

Ingrediënten 

  • 355 ml Maple Water (DrinkMaple)
  • 100g amandelpasta
  • 3 el cacao
  • 1 el ghee
  • ¼ tl vanillepoeder

Lees verder op EetPaleo.nl!