HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Wil je vanavond lekker slapen? 9 tips voor een goede nachtrust

Geplaatst op 17/10/2017 door BedRock

Slapen is het belangrijkste wat er is. Geef het dan ook prioriteit. Voldoende slaap is de basis voor een gezond en gelukkig leven. Het zorgt ervoor dat je lichaam zich herstelt en je de volgende dag weer fris aan je dag begint. Reserveer acht uur voor dat schoonheidsslaapje.

Zorg overdag voor voldoende beweging

Wanneer je overdag voldoende beweegt, zul je ‘s avonds makkelijker in slaap vallen en zal de totale kwaliteit van je slaap beter zijn. Je lichaam is dan namelijk uitgeput en wil zichzelf herstellen door middel van een goede nachtrust. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen raadt aan om minstens 30 minuten per dag te bewegen.

Vermijd cafeïne

Misschien wel een van de meest gehoorde slaaptips: probeer cafeïne te vermijden. Cafeïne heeft een stimulerend effect en houdt je wakker, zelfs in de nachtelijke uurtjes. Het blijft namelijk tot wel zes uur actief in je lichaam. Laat dat kopje koffie ‘s avonds dus liever staan. Eigenlijk kun je het beste in de middag al stoppen met het drinken van cafeïne.

Dim het licht

Dim ‘s avonds alvast het licht. Als er in de avond nog te veel licht is, raakt je biologische klok verstoort en wordt het moeilijker om in slaap te vallen. Wanneer je ogen daarentegen minder licht binnen krijgen, maakt je lichaam alvast het slaaphormoon melatonine aan.

Lees verder www.BedRock.nl