HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Beauty

Zo houd jij je huid ook in de wintermaanden gezond

Geplaatst op 30/10/2017 door glow

Als de temperaturen dalen doet dat niet alleen iets met je gemoedstoestand, maar ook met je huid. Je huid voelt vaak trekkerig aan, het wordt allemaal droger en je huid krijgt door de laagjes kleding een stuk minder lucht dan in de zomermaanden. Als je veel sport (en daardoor dus ook vaak onder de douche staat) heeft je huid het uberhaupt al iets zwaarder dan gebruikelijk. Allemaal logisch, maar hoe houd je ook in de wintermaanden je huid gezond? Een paar simpele tips!

#1 Andere crème
Het is minder vochtig als het koud is – zeker als de temperaturen onder het 0-punt komen – en dat betekent dat je huid het zwaarder te verduren krijgt. En lekker licht crèmepje voldoet niet meer. Waar veel crèmes glycerol bevatten, is dat juist in de winter niet zo handig. Dit is een wateraantrekkend ingrediënt en wat niet van buiten kan komen, komt dan van binnen. Resultaat? Meer vochtonttrekking aan je huid. Kies daarom voor een water-in-olie emulsie, in plaats van de olie-in-water emulsie waarop de meeste dagcrèmes zijn gebaseerd. Smeer ook goed na het sporten!

Lees verder op www.glowmagazine.nl