HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

4 handige tips om je telefoonverslaving tegen te gaan

Geplaatst op 20/10/2018 door happyinshape

Check je je telefoon meteen wanneer je wakker wordt en stop je pas diep in de nacht? Misschien kun je wel wat afstand van je telefoon nemen.

Aan bijna alles kun je mentaal verslaafd raken. Dus ook aan je mobiele telefoon. Een telefoon is eigenijk een fabriekje vol met mini dopamine, doordat je de likes binnen ziet stromen of simpelweg door het verslaan van je verveling, ontstaat er een verslavend effect. Een telefoonverslaving kan (zelfs als je er niet naar kijkt) mentale functies schaden, je werkgeheugen verminderen en het vermogen om taken uit te voeren aantasten.

Maar gelukkig kan je jezelf met deze tips trainen om minder op je telefoon te kijken. 

1. Verwijder je meest verslavende apps 

Je hoeft niet meteen cold turkey stoppen met Instagram, Facebook of Snapchat, maar je kunt de apps wel verwijderen van je telefoon. Check ze bijvoorbeeld op je laptop. Niet de gemakkelijkste stap, maar het helpt om de dopamine rush die je vasthoudt kort te sluiten door het aantal triggers binnen handbereik te verminderen.

2. Zorg voor een obstakel

lees verder:

https://happyinshape.nl