HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Sport

Hoe ik gezonder ben gaan leven in kleine stapjes…

Geplaatst op 23/10/2018 door optimavita

Kleine stapjes maken

Ik zeg het vaak in artikelen en video’s, kleine stapjes maken is mega belangrijk bij afvallen en gezond leven. Je kunt niet van jezelf verwachten dat je ineens volledig de knop om zet. Ook bij mijn cliënten zie ik dat kleine stapjes ervoor zorgen dat je het ook op lange termijn kunt volhouden. We hebben echter vaak hele andere verwachtingen van onszelf! Door hoge eisen zijn veel pogingen gedoemd om te mislukken…

Mijn kleine stapjes

Hieronder de kleine stapjes die ik heb gemaakt door de jaren heen (die ik me kan herinneren). Mocht je het je afvragen, ik ben geboren in 1985 :).

Middelbare school

2001 – Ik werd langzaam bewuster van het feit dat ik me niet zo fit voelde en iets zwaarder was dan ik wilde zijn (+- 71kg bij 1.72m). Ik heb nooit overgewicht gehad en at nooit heel ongezond, maar ik kan ook echt niet zeggen dat ik fit was. Bovendien zat ik gewoon niet zo lekker in mijn vel.

Lees verder op www.Optimavita.nl