HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen

Geplaatst op 10/10/2018 door vivonline

Stress, iedereen lijkt het te hebben en de meeste hebben er heel wat voor over om er ook weer vanaf te komen!

Wist je dat wat je eet (en drinkt) een grote rol speelt in jouw mate van stressbestendigheid? Tijdens die periodes dat het op je werk een gekkenhuis is en je thuis geen rust hebt, zou je juist goed voor je lichaam moeten zorgen en niet de stresshormonen nog meer voer moeten geven.

Als we gestrest zijn, roepen zowel adrenaline als cortisol het hardst om meer energie. Ook als je eigenlijk al uitgeput bent. Het resultaat? Je hebt vaker honger en beantwoord deze vraag met meer eten dan je eigenlijk nodig hebt. Tel hierbij op dat cortisol een hormoon is dat vetopslag stimuleert, je waarschijnlijk te weinig lichaamsbeweging hebt, plus je in deze toestand meestal de verkeerde voedingskeuzes maakt… Et voila: hét recept om snel in gewicht aan te komen en op weg te zijn naar een serieus gezondheidsprobleem.

Hieronder een aantal stressboosters om te vermijden en de stressremmers die je altijd binnen handbereik zou moeten hebben.

Drinken

Geen energiedrankjes en koffie

lees verder:

https://www.vivonline.nl