HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Wat is gezonde voeding in de herfst?

Geplaatst op 17/10/2018 door BetterbyGoalie

Gezonde voeding? Eat the rainbow!

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit betekent onder andere veel groente en fruit. En varieer! Wist je dat in oranje groenten en fruit vaak veel vitamine A zit en in groene groenten veel mineralen? Door van alle kleuren wat te eten weet je dat je waarschijnlijk genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Ook kan het geen kwaad om te suppleren. In de herfst en wintermaanden kun je bijvoorbeeld wat extra vitamine D of multivitamine gebruiken.

Gezonde darmen

Onze darmen worden vaak onderschat als het gaat om gezondheid en het algemeen welzijn. Darmproblemen kunnen een groot effect hebben op je mentale gezondheid en je leefstijl, maar ook voor je algehele gezondheid zijn ze heel belangrijk. Wist je dat je immuunsysteem in je darmen zit? Het effect van gezonde voeding op je darmen is aanzienlijk. Eet voeding rijk aan vezels (bijvoorbeeld volkoren producten, groenten, fruit en peulvruchten) en drink voldoende water. Kies af en toe voor voeding met (toegevoegd) probiotica. Probiotica zijn bacteriën waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze gezondheidsbevorderend en veilig zijn, vaak toegevoegd aan yoghurt of melkdranken.

Lees verder op www.HaveANiceDay.com