HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

3 tips voor het leed dat de traktatie heet…

Geplaatst op 25/10/2019 door love2bemama


Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk, zeggen ze. Aangezien dit de eerste keer is dat mijn (inmiddels 5-jarige) zoon op school trakteert, wilde ik even helemaal los gaan. Niet alleen omdat ik mijn reputatie als pedagoog hoog wil houden, maar ook om te laten zien dat ik me aan de schoolregels houd en een leuke gezonde traktatie kan verzinnen. De Momzilla in mij had al van alles online besteld: bekers, ijsbakjes, cupcake wrappers, rietjes, sate prikkers… Noem maar op; alles wat er van Mickey Mouse te vinden was ging in mijn winkelmandje. Het afrekenen deed ietwat zeer aan mijn portemonnee, maar voor een eerste keer heb ik het er wel voor over. 

Een paar dagen later – want PostNL heeft altijd vertraging – ging de bel en kon ik de grote doos met spullen in ontvangst nemen. Alles zat erin, het ene nog leuker dan het ander. Maar mijn vreugde sloeg al snel om in angst en paniek. Ik had nog steeds niet bedacht wat ik nou precies wilde uitdelen, wat ik zou maken, welke spullen ik wel of niet zou gebruiken. Normaliter ben ik ontzettend creatief, maar ik voelde nog steeds de druk om het goed te doen. Deze frustratie werd mij iets teveel, tijd voor Pinterest! Zo te zien kan ik het toch niet in mijn eentje af en moet ik even gluren bij de buren om te zien wat andere mama’s voor mooie dingen gemaakt hebben. 

Lees verder op www.love2bemama.com