HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mama's

Als zwanger worden niet lukt

Geplaatst op 24/10/2019 door love2bemama

In september 2009 lieten we de pil staan. Oh wat vonden we dit spannend! Het idee dat je nu een klein kindje in je buik kon verwachten was ongelofelijk spannend. Maar na de eerste maand zonder pil werd ik gewoon ongesteld. Ach… het was pas de eerste maand. Mijn lichaam moest vast afkicken ontwennen van de pil die ik jaren lang gebruikt had. En zo gingen we een aantal maanden door. Zonder erover na te denken dat het vreemd was dat ik niet zwanger raakte en met slechts een kleine teleurstelling en daarbij helse menstruatiepijnen als ik ongesteld werd. Die menstruatiepijn was voor mij destijds de reden om aan de pil te gaan want elke maand die verschrikkelijke buikpijn trok ik niet.

We gingen naar de huisarts

Na een jaar stapte ik naar de huisarts, ik wilde mijn verschrikkelijke menstruatiepijn ter sprake brengen en ik wilde ook het feit bespreken dat we al een jaar probeerden onze kinderwens uit te laten komen. De dokter verwees ons naar het ziekenhuis; afdeling gynaecologie. Nu ik het zo type dreuen de woorden afdeling gynaecologie en fertiliteitsarts nog altijd door mijn hoofd.

Lees verder op www.love2bemama.com