HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Voeding

Anticonceptiepil: deze factoren belemmeren de werking van de pil

Geplaatst op 27/10/2019 door vivonline

De pil beschermt ons tegen zwangerschap. Dit is een feit, echter zijn er een aantal omstandigheden die de werking van de anticonceptiepil belemmeren. Uiteraard zijn de risico’s klein maar dat betekent niet dat je ze volledig wil negeren.

De pil ofwel anticonceptiepil reguleert onze hormonen en daardoor kan er geen ovulatie plaatsvinden. Maar als die regulatie verstoord wordt gaat er iets mis en kan de pil niet 100% haar werk goed doen. Hieronder beschrijven we 6 andere factoren die invloed hebben op de hormoonbalans. Waarschijnlijk zijn dit een aantal voorbeelden waar je nog niet op de hoogte van was.

Antibiotica en de pil

Over het algemeen heeft antibiotica geen invloed op de werking van de pil, maar dit is helaas niet altijd het geval. Er zijn namelijk soorten die de pil ineffectief maken en dat effect kan tijdelijk aanhouden nadat je met de kuur gestopt bent. Bespreek dit altijd goed met de huisarts.

Veranderende temperatuur

Het gaat hierbij om de temperatuur waarop je de anticonceptiepil bewaart. Het heeft bijvoorbeeld gevolgen voor de pil als je deze in een bloedhete auto laat liggen. Bewaar daarom altijd de pil in een koele omgeving en stel deze niet bloot aan de zon.

lees verder:

https://www.vivonline.nl