HealthyApp is dé gratis health app voor vrouwen in Nederland, waar je iedere dag de beste nieuwe online health content in Nederland overzichtelijk te zien krijgt.

Download HealthyApp nu gratis voor iPhone
Mind

De voordelen en verschillen van warm en koud douchen

Geplaatst op 15/10/2019 door followfitgirls


Voordelen van koud douchen

Je kunt er voor kiezen om alleen maar koud te douchen, maar je kunt ook alleen de laatste minuut (dit vind ik al vrij lang) afsluiten met een koude douche. Dit zou al veel gezonheidsvoordelen met zich meebrengen. Je voelt je fitter en bent in de ochtend gelijk goed wakker. Door een warme en koude douche af te wisselen komt je doorbloeding op gang. Maar wat doet de koude douche nog meer met je?

Stimulatie van het immuunsysteem

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die regelmatig koud douchen meer witte bloedcellen hebben dan mensen die alleen maar warm douchen. Witte bloedcellen zijn belangrijk voor het bestrijden van ziektes. Deze onderzoekers geloven dat koud douchen je immuunsysteem activeert, je metabolisme versnelt en dat er zo meer witte bloedcellen gecreëerd worden. Een ander onderzoek laat zien dat mensen die zich koud douchen 29% minder snel ziek waren dan mensen die dit niet deden. En wanneer ze wel ziek waren, waren de klachten minder ernstig en waren ze sneller weer beter.

Lees verder op www.followfitgirls.com